Bestellen
Bij het plaatsen van een order ga je een koopovereenkomst aan. Deze is bindend. Genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten. Bestellingen worden behandeld in volgorde van binnenkomst. Na het succesvol versturen van je bestelling ontvang je altijd een automatische e-mail met de bevestiging / factuur op het door jou aangegeven e-mailadres. Je bestelling blijft 7 dagen voor je gereserveerd.

Je persoonsgegevens worden uitsluitend gebruikt voor het correct verwerken van je bestelling. De gegevens worden niet aan derden verstrekt.

Betalen
Je kunt voor het betalen van je bestelling kiezen uit de volgende betaalwijzen:
1) iDeal (alleen voor Nederlandse bankrekeninghouders):
Met iDEAL reken je veilig en gemakkelijk je online aankopen af. Een betaling met iDEAL wordt direct afgeschreven van je rekening en de status van je bestelling verandert daarmee direct in 'betaald'.
2) overschrijving:
In de bevestiging die je na het bestellen per e-mail ontvangt, vind je de betalingsgegevens die nodig zijn voor een bankoverschrijving. Overschrijvingen dienen binnen 7 dagen overgeboekt te worden.
3) contant:
Wanneer je ervoor kiest de artikelen zelf op te halen, behoort contant betalen tot de mogelijkheden. Deze optie kun je selecteren tijdens het bestelproces. Wij verzoeken je in dat geval gepast te betalen.
 
Indien je betaling in gebreke blijft, is mevrouw de uil gerechtigd om de bestelling te annuleren.
 
Verzenden
Na ontvangst van je betaling wordt de bestelling verzonden. Mevrouw de uil streeft ernaar bestellingen uiterlijk binnen drie werkdagen voor verzending aan te bieden. Is er meer haast bij, neem dan even persoonlijk contact op. Mevrouw de uil verzendt haar artikelen met postNL volgens de door postNL gestelde voorwaarden. De levertijd vanaf het moment dat de zending door mevrouw de uil bij het postbedrijf is aangeboden, bedraagt binnen Nederland 1-2 werkdagen, naar andere Europese landen enkele werkdagen. De verzendkosten zijn voor rekening van de koper en zijn deels afhankelijk van het gewicht en het formaat van de zending.
Voor verzending binnen Nederland worden in 2016 de volgende tarieven in rekening gebracht:
 -brievenbuspakje tot 2 kilo: € 3,95
-pakketpost tot 10 kilo en kleiner dan 50x50x100 cm.: € 6,95
-afwijkende formaten/gewichten binnen de door PostNL gestelde eisen: € 15,00
Voor Europese landen zoals Belgie, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk Italie, Denemarken en Verenigd Koninkrijk gelden de volgende tarieven:
-pakket 0-2 kg: € 9,00 (zonder track&trace)
- pakket 2-5 kg.: € 19,50 (met track&trace)
- pakket 5-10 kg.: € 25,00 (met track&trace)
 
De verzendkosten worden automatisch doorberekend als je een bestelling plaatst. Een enkele keer kan het voorkomen dat je bestelling te zwaar wordt bevonden voor een standaardpakket, terwijl het in realiteit wel mogelijk is. In dat geval zullen teveel betaalde verzendkosten worden gerestitueerd. Een enkele keer kan het gebeuren dat de verzendkosten uiteindelijk hoger uitvallen zodra je een aantal volumineuze producten tegelijk bestelt. In dit geval zal je altijd geinformeerd worden over de extra kosten. Vraag gerust vooraf naar de verzendmogelijkheden en -kosten voor de bestelling zoals die op jou van toepassing is.
Mevrouw de uil aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor verlies, vertraging of beschadiging van goederen bij verzending.
 
Ophalen
Commodes, kasten, tafels en andere grotere meubelstukken worden niet verzonden. In de omschrijving van het betreffende artikel wordt dan aangegeven dat het meubel alleen opgehaald kan worden. Dit kan op afspraak in de vestigingsplaats van mevrouw de uil, Beek en Donk. Ook kleine artikelen kunnen op afspraak opgehaald worden, als dat je voorkeur heeft. Mevrouw de uil geeft de goederen onverpakt mee, je dient zelf zorg te dragen voor dekens of karton, om ze tijdens het vervoer tegen beschadiging te beschermen. Het risico op verlies of beschadiging in geval van ophalen, gaat van de ondernemer over op de koper zodra het artikel is overhandigd aan de koper. Mocht het niet mogelijk zijn je bestelling binnen korte termijn (14 dagen) op te halen, dan is verlenging van de reserveringstermijn, na aanbetaling van 50% van de verkooprijs, in overleg soms mogelijk.
 
Annuleren / Retourneren
LET OP: Bij het plaatsen van een order ga je een koopovereenkomst aan. Deze is bindend. Om kopers bij internetaankopen te beschermen gelden enkele wettelijke bepalingen. De klant heeft het bestelde product immers niet eerst 'in het echt' kunnen zien en beoordelen, zoals in een fysieke winkel wel het geval is. De wet 'koop op afstand' geeft klanten van internetwinkels het recht op ontbinding van de koop binnen 14 werkdagen, zonder opgaaf van redenen. Bij kopen op afstand zijn koper en verkoper op geen enkel moment bij elkaar in de buurt geweest. Heb je je bestelling thuisgestuurd gekregen en wil je gebruik maken van het recht op retourneren? Laat dit dan binnen 14 werkdagen aan mevrouw de uil weten, door middel van het invullen van het retourformulier op de website. De termijn van 14 werkdagen gaat in op de dag van ontvangst van je bestelling. Geretourneerde artikelen moeten aan de volgende voorwaarden voldoen:
*voorafgegaan door schriftelijke aankondiging
*in originele staat, dat wil zeggen zonder slijtage of schade
*zoveel mogelijk in of inclusief de orginele verpakking en labels
*niet gebruikt, gedragen en/of gewassen
* netjes en deugdelijk verpakt en verzonden en voldoende gefrankeerd (niet 'onder rembours').
De verzendkosten en de verantwoordelijkheid voor het retoursturen zijn voor rekening van de klant. Als mevrouw de uil de zending in goede orde heeft ontvangen, zal het aankoopbedrag zo snel mogelijk, doch uiterlijk binnen 30 dagen, worden terugbetaald. Retournering van in opdracht gemaakte producten, zoals bijvoorbeeld naar wens gerestylde meubels, is niet mogelijk.
 
 Omtrent 'vintage' 
Mevrouw de uil gaat ervan uit dat haar klanten zich bewust zijn van het feit dat zij gebruikte goederen kopen waarbij enige gebruikssporen te verwachten zijn. Mevrouw de uil is echter van mening dat zij producten aanbiedt waarbij die gebruikssporen geen afbreuk doen aan de estheticiteit of bruikbaarheid van het betreffende product. In het enkele geval dat een produkt gebreken vertoont, hinderlijk of opvallend is beschadigd, incompleet of verminderd functionerend is, zal dit in de omschrijving van het desbetreffende artikel expliciet worden vermeld. De koper wordt eveneens geacht zich te realiseren dat veel vintage producten vervaardigd zijn in tijden dat afwijkende eisen en voorschriften werden gesteld aan veiligheid en gebruik welke mogelijk niet overeenkomen met huidige wet- en regelgeving. Mevrouw de uil draagt derhalve geen aansprakelijkheid voor eventuele schade of ongevallen door/tijdens het gebruik van de artikelen. Geschiktheid en gebruik van de producten voor/door baby's en kinderen is altijd ter beoordeling van de ouders/verzorgers en geschiedt op eigen risico.